Prikbord
IJSsalons om je vingers bij af te likken
Het is weer zomers warm en dus selecteerden wij een aantal leuke adressen voor het lekkerste ijs in bestemmingen die wij vertegenwoordigen:
Formentera – La Mukkeria
Met gemiddeld 5 uur zon per dag in de winter en 11 uur in de zomer kun je gerust zeggen dat Formentera een zonovergoten eiland is. Een mooie bestemming dus om je te goed te doen aan een heerlijk ijsje. Bij het charmante La Mukkeria in het dorpje San Francisco Javier kun je terecht voor dagelijks vers ijs in 30 verschillende smaken, gemaakt van Italiaanse producten.
Benidorm – Pinocchio Gelateria
In zonovergoten Benidorm is het natuurlijk altijd ijsweer en dus zijn er talloze plekken waar je in deze Spaanse kuststad heerlijk schepijs kunt krijgen. De beste keuze is echter Pinocchio. Hun specialiteit: tropische coups met lekker veel fris fruit. De mooiste is toch wel de Copa de Melba New. Tel daar ook nog eens het mooie uitzicht op Playa Levante bij op en je begrijpt waarom we fan zijn.
Champagne-Ardenne – Amorino in Troyes
In de historische stad Troyes kun je voor een lekker ijsje terecht bij het luxueuze Amorino. Naast de wel bekende smaken als hazelnoot en stratiatella kun je hier ook kiezen voor een bolletje munt-chocolade, dulce de leche of Amaretto. Is een ijsje in een hoorntje te gewoontjes, bestel dan een ijsmacaron! Deze klassieke Franse merenques zijn gevuld met sorbet ijs in verschillende smaken.
Samoëns - A la Jaÿsinia
In het Franse Alpendorp Samoëns kun je voor een lekker ijsje terecht bij A la Jaÿsinia dat haar deuren al in 1880 opende. Theirry Froissard – Wereldkampioen ‘Bakken’ uit 1989 staat nu aan het roer en heeft een aantal bijzondere smaken in de aanbieding. Wat dacht je bijvoorbeeld van drop-chocolade ijs, of vanille-brownie? Zo kun je een actief dagje in de bergen smaakvol afsluiten.
Düsseldorf – Nordmann’s Eisfabrik
In de trendy Düsseldorfse wijk Flingern staat volgens kenners de beste ijssalon van Düsseldorf, Nordmann’s Eisfabrik. Hier geen kunstmatige ijsjes in fluorkleuren, maar smaakvolle creaties die enkel met natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. Kijk hier dan ook niet verbaasd op als jouw bolletje pistache ijs bruin is in plaats van de verwachte groene kleur! Ook deinst men bij Nordmann’s Eisfabrik niet terug voor een bijzondere smaakcombinatie! Bestel bijvoorbeeld een bolletje citroen-basilicum, lavendel-rozemarijn of mangolassi.
Lorraine
Met de Route du Soleil die dwars door de Franse regio loopt, is het ijs in de zomermaanden natuurlijk niet aan te slepen. Het is dan ook lastig om een specifieke ijssalon uit de Lorraine te noemen. Het vermelden waard is de streekgebonden ‘glace Plombières’ uit de stad Plombières in de Vogezen. Dit soort ijs wordt gemaakt van vanille met stukjes fruit met kersenlikeur en betovert menig smikkelaar als sinds 1882! En rij je langs Metz, dan even van de snelweg af voor een tongstrelende stop bij Patisserie Fresson aan de Rue du Grand Cerf nummer 17: reeds drie generaties lang ijsspecialisten pur sang en een zogenaamde 'Meilleur Ouvrier' - een Franse erkening voor absolute vakmanschap.
Franse Ardennen – Arden’ glaces Roland in Charleville Mézières
Dit kleine schattige kraampje is regelmatig te vinden op het Place Ducale in Charleville Mézières, de hoofdstad van de regio. Het ijs wordt gemaakt van lokale en typische Ardenner ingrediënten. Vanwege de goede smaak en het feit dat alles wordt gemaakt op basis van lokale producten heeft de kraam ook het France Gastronomic label mogen ontvangen. Ook hier is er weer een bijzondere smaak te krijgen, namelijk cognac ijs!
Terug