Prikbord
IJssalons om je vingers bij af te likken
Duinkerke – Le Cornet d’Amour
Volgens kenners is ‘le Cornet d’Amour’ zonder enige twijfel de beste ijssalon van de Noord Franse stad Duinkerke. Dit ijsparadijs is te vinden aan het strand van Malo-les-Bains en wordt al sinds 1896 door dezelfde familie gerund. Wat dit ijs zo lekker maakt? Het wordt nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt.
Gambia – Ice Cream Shop Kairaba Beach Hotel
Om in Gambia af te koelen met een heerlijk ijsje ga je naar de ijssalon van het Kairaba Beach Hotel – Ice Cream Shop. Volgens TripAdvisor gebruikers kun je hier het lekkerste ijs in Gambia krijgen. Niet vreemd want hier is een breed scala aan smaken te vinden én alles wordt dagelijks vers gemaakt. Het Kairaba Beach Hotel is te vinden aan de Senegambia Strip in Serrekunda.
Benidorm – Pinocchio Gelateria
In zonovergoten Benidorm is het natuurlijk altijd ijs weer en dus zijn er talloze plekken waar je in deze Spaanse kuststad heerlijk schepijs kunt krijgen. De beste keuze is echter Pinocchio. Hun specialiteit: tropische coups met lekker veel fris fruit. De mooiste is toch wel de Copa de Melba New. Tel daar ook nog eens het mooie uitzicht op Playa Levante bij op en je begrijpt waarom we fan zijn.
Wenen – Veganista
Roomijs wordt natuurlijk standaard van zuivel gemaakt maar tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewust bezig met hun eetgedrag en daar past voor velen een veganistische eetstijl bij. De oprichters van Veganista in Wenen zijn al jaren overtuigde veganisten en misten daarom een goed en romig ijs vol van smaak. Na een wereldreis op zoek naar smaken en technieken en zelfs een opleiding aan ’s werelds enige Ice Cream University openden Cecilia en Susanna hun ijsshop met als meest bijzondere smaak: Sinaasappel-Saffraan-Olijf.
Wenen – Eis-Geissler
Voor nog meer (veganistische) smaaksensaties op gebied van ijs kan men in Wenen terrecht bij Eis-Geissler, bij velen bekend als ‘best ice cream in town’. De salon was zo populair dat onlangs een tweede winkel is geopend aan de Mariahilfer Straβe en het buiten rijen dik staat. Ook hier wordt het ijs alleen gemaakt van natuurlijke én lokale producten. Wat dacht je van de volgende bijzondere smaken: bier, geitenkaas en kaassorbet?
Franse Ardennen – Arden’ glaces Roland in Charleville Mézières
Dit kleine schattige kraampje is regelmatig te vinden op het Place Ducale in Charleville Mézières, de hoofdstad van de regio. Het ijs wordt gemaakt van lokale en typische Ardenner ingrediënten. Vanwege de goede smaak en het feit dat alles wordt gemaakt op basis van lokale producten heeft de kraam ook het France Gastronomic label mogen ontvangen. Ook hier zin er weer een bijzondere smaken te krijgen, namelijk cognac ijs en Reims biscuit de Roses!
Champagne-Ardenne - Dolci & Gelati in Épernay
Onvervalste Italiaanse gelati kan men in Épernay krijgen bij Dolci & Gelati dat op een steenworp afstand van de beroemde Avenue de Champagne is gelegen. Hier werkt men bewust met Italiaanse producten die zijn geselecteerd op hun kwaliteit en kunnen worden gebruikt volgens traditionele productiemethoden.
Champagne-Ardenne - Amorino in Troyes
Voor een luxe ijservaring gaat men naar oogstrelende Amorino in Troyes. Naast klassieke smaken als hazelnoot en stratiatella kan men hier zich zelf ook tegoed doen aan smaken als Munt-Chocolade, Dulce de Leche en Amaretto. Het meest bijzondere zijn toch wel de ijsmacarons! Deze klassieke Franse merenques zijn gevuld met sorbet ijs in verschillende smaken.
Düsseldorf - Nordmann's Eisfabrik
In de hippe en moderne wijk Flingern kan men de beste ijssalon van Düsseldorf vinden, Nordmanns Eisfabrik. Smaakvolle creaties die enkel met natuurlijke ingredriënten worden gemaakt. Hier geen kleur- en geurstoffen. Dat verklaart ook waarom het pistache ijs hier bruin is in plaats van de verwachtte groene kleur! Bij Nordmanns Eisfabrik zijn ze niet vies van bijzondere smaakcombinaties want onder andere Citroen-Basilicum, Lavendel-Rozemarijn en Mangolassi sieren hier naast de gebruikelijke smaken de kaart.
Lorraine
Met de Route du Soleil die dwars door de Franse regio loopt is het ijs natuurlijk niet om aan te slepen. Het is dan ook onmogelijk om een specifieke ijssalon uit de Lorraine te noemen. Het vermelden waard is de streekgebonden ‘glace Plombières’ uit de stad Plombières in de Vogezen. Dit soort ijs wordt gemaakt van vanille met stukjes gekonfijt fruit met kersenlikeur en betovert menig smikkelaar als sinds 1882!
Voor het downloaden van deze en meer bijbehorende foto's klik je hier voor de Dropbox folder.
Terug