Vertroetel je smaakpapillen tijdens Hongkong Wine and Dine Festival
Culinair Hongkong smaakt naar meer in maand november
Hoewel Hong Kong 365 dagen per jaar een culinair paradijs is, profileert het zich in de maand november een tandje extra als smaaksensatiebestemming. Dan vindt de Hong Kong Wine & Dine Month plaats, met talrijke foodfestivals en restaurantacties. Onderdeel van de eetfestiviteiten is het Hong Kong Wine & Dine Festival dat dit jaar voor de 5e maal plaatsvindt. Maar liefst 270 wijn- en eetkraampjes staan dit jaar op een nieuwe locatie: het terrein van de New Central Harbourfront op Hong Kong Island. Het heeft zich een plaats veroverd in de toptien lijst van beste wijn- en eet festivals wereldwijd van Forbes Traveller veroverd. Het vindt plaats van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november. Toegang tot het terrein kost 3 euro (30 HK$), er zijn verschillende proeverijtickets te koop. Nadere informatie op www.discoverhongkong.com.
Zo’n 200 wijnproducenten staan overzichtelijk ingedeeld in zes verschillende zones: in het Country paviljoen vind je Europese producenten, prijswinnende wijnen in de A-Lister zone, opkomende wijngebieden in de Discovery zone, champagne en cocktails in de Party Wine zone, slobberwijnen in de Everyday Wine zone en champagne en cocktails in de Party Wine zone. Topwijnen vindt men in het Riedel Grand Tasting paviljoen, met op de eerste verdieping de Tasting Room waar topchefs exquise gerechten voorschotelen in combinatie met bijpassende wijnen.
Daarnaast staan er 70 eetpaviljoens waar chefs van hotels en restaurants uit Hongkong hun kookkunsten vertonen.
In de maand november worden in verschillende wijken carnavalsoptochten georganiseerd alsmede speciale Festival of Restaurant menuacties, culinaire tours en wijnproeverijen. Met meer dan 11.000 restaurants, tientallen keukens en dineren voor 10 euro in pad dai dongs tot prijzige Michelin sterren restaurants, je bent in deze metropool nooit ver verwijderd van een ontbijt, lunch of diner plek.
Terug